Escoles

escoles biblioteca tona

ESCOLES

La biblioteca treballa amb tots els centres educatius del municipi. Oferim serveis que ajuden a familiaritzar l’infant amb la lectura per plaer, l’ús de les biblioteques i habilitats en la recerca d’informació.

INFANTIL I PRIMÀRIA

PRIMERA VISITA

Recomanem 

Tenint en compte les edats lectores, recomanem llibres de les últimes novetats rebudes. També seleccions temàtiques o d’un autor/a concret.

Els infants escullen el seu llibre

Els infants del municipi, de 3 als 13 anys, escullen de forma lliure i seguint els seus propis gustos, els llibres que s’emportaran a l’aula, per a llegir en les hores de lectura a classe, sempre amb l’acompanyament del mestre, coneixedor del seu nivell lector, i del personal de la biblioteca, oferint lectura d’interès i adequada a cada etapa lectora.

Expliquem contes

L’amor pels contes el fem extensiu, explicant en cada sessió una història, recolzant-nos sempre amb el llibre i la il·lustració.

Al cicle infantil ens acompanya???? de la Rateta i la introducció d’elements màgics.

L’alumne es fa el préstec

Per tal de contribuir en la seva autonomia, és el propi alumnat qui es realitza el seu préstec a través de la màquina d’autopréstec.

ALTRES VISITES

A les aules que vinguin a fer el retorn de llibres de la primera visita i a emportar-se de nous, i desitgin realitzar una activitat que vagi més enllà de la recomanació de llibres i l’explicació de contes, s’ofereix incorporar petites píndoles, adaptades a les diferents edats, on es dóna a conèixer l’espai, els recursos, el còmic, les revistes, els poemaris… des d’un vessant lúdic.

SERVEIS A L'AULA

Motxilles tastalletres

Adreçat a tots els infants del municipi, dels 0 als 7 anys.
Cada alumne s’emporta a casa, durant una setmana, una motxilla que inclou diferents tipologies de llibres i un diari de lectura, per a que famílies/tutores puguin anotar les seves impressions al compartir temps de lectura amb els seus fills.

Selecció bibliogràfica o activitats, en funció dels temes treballats a l’aula

Per tal d’adaptar-nos a les necessitats educatives, el professorat que ho desitgi pot fer-nos arribar amb suficient antelació els temes que treballaran durant el curs, per tal que els contes, recomanacions o activitats, puguin tenir relació amb l’àmbit d’estudi.

Club de lectura infantil

Des de la Biblioteca oferim un club de lectura adreçat a infants, amb una periodicitat trimestral.
Els alumnes realitzen la lectura en el seu temps lliure i ens trobem per a intercanviar opinions. La trobada es pot produir a la mateixa escola o a la Biblioteca.

Bossa de cultura

Compartim llibres, pel·lícules i música, per a aquells infants amb dificultats lectores. Una part de la selecció la realitza la Biblioteca i l’altre té en compte la opinió del propi alumnat. En les visites es demana als infants quin llibre li ha robat tant el cor que li recomanaria al seu amic. 

Recomanem al professorat

Des de la Biblioteca proposem al professorat una selecció de novetats editorials, per al grup classe. Periodicitat bimensual.

Les novetats a l’aula

Fem arribar les novetats de la Biblioteca a tots els professors de forma individual, a la coordinació de cicle, o al professorat encarregat del tema lector a l’escola.

Notícies

[wp_show_posts id="14487"]